Vacanțe gratis? Nu este o utopie!

| 0 comments

travel

E sezonul vacanțelor și agențiile de turism de îmbie cu o puzderie de oferte. Te-ai gândit însă că poți ajunge în locurile la care visezi de multă vreme gratis sau cu foarte puțini bani? Da, nu strâmba din nas, este perfect posibil, iar noi îți oferim câteva resurse tocmai bune pentru a-ți duce planul la îndeplinire.

 

giphy

Cea mai simplă metodă să călătorești gratis (sau chiar să te întorci cu bani) este aceea de a-ți găsi un job sezonier. Cu un pic de răbdare și determinare în activitatea de research vei descoperi că sunt o mulțime de posturi disponibile în restaurante, baruri sau pizzerii, inclusiv pe vase de croazieră, în hosteluri sau pensiuni sezoniere. La fel, ca instructor de natație și scufundări (ori de schi, iarna), ca ghid sau entertainer. Iar dacă dincolo de aptitudini ai și pregătire, sau dacă alegi destinații preferate de către români sau știi foarte bine o limbă străină, vei descoperi nu doar că îți sporești șansele de a obține un răspuns pozitiv, ci și de a obține mai mulți bani.

A, și să nu uit, dacă cunoști foarte bine limba engleză, ai nevoie doar de un certificat TEFL sau TESOL pentru a accesa multitudinea de posturi de profesor într-o mulțime de țări din Asia și Africa pe care, cu siguranță, le-ai trecut pe lista locațiilor exotice pe care dorești să le vizitezi măcar o dată în viață.

Sunt sigur că deja fie ți-ai dat o palmă peste frunte, pentru că erau variante la care te puteai gândi, ori nu ți-am spus nimic nou, pentru că ai auzit deja poveștile celor care au făcut deja asta și chiar ți-au oferit detalii. Dar ce spui despre…f2f37c8aa2a78b4540ad850a38361681

Alătură-te unui schimb de experiențe
Poți să alegi să muncești peste oceane cu mâncarea și cazarea asigurate. Spre exemplu World Wide Opportunities on Organic Farms (WWOOF) este un program popular de acest tip, care reunește voluntarii cu producătorii care dețin ferme organice. Cu o taxă anuală de membru, poți obține acces la 208 ferme în 45 de țări diferite.

Zboruri fără bani
Colecționează mile și vei merge gratis. Nu te gândi însă doar la varianta de a le aduna doar de pe urma zborurilor și maximizează bonusurile primite. Nu-i deloc complicat.
1. După ce ai aplicat pentru cardurile oferite de către principalele linii aeriene sau alianțe care operează la noi, compară la fiecare zbor oferta de bonus oferită și alege-o pe cea mai bună.
2. Abonează-te la newslettere. Marea majoritate a liniilor aeriene au înțelegeri cu mari magazine online sau fimele de prestigiu. Vei beneficia nu doar de oferte speciale, ci și de mile bonus în cazul în care faci cumpărăturile (fără cost suplimentar) prin intermediul aplicației companiei care ți-a emis cardul!
3. Nu uita că există companii care îți oferă mile bonus pentru orice tranzacție efectuată cu cardul pe care ți l-au emis. În cazul acesta, alege să faci inclusiv plăți curente cu acesta, astfel că beneficiezi de mile bonus chiar dacă nu zbori.

Stai gratis la localnici!
Internetul a schimbat lumea călătoriilor prin ceea ce se numește ”Sharing Economy”. Dacă nu ții neapărat (sau nu ai buget) să te cazezi în hoteluri scumpe, dar nici nu vrei să-ți petreci noaptea într-un hostel supraaglomerat, ai varianta de a apela la localnici. Site-uri precum Couchsurfing sau Airbnb ajută gazdele generoase să intre în contact cu cei dornici să călătorească și care nu sunt deranjați să rămână peste noapte la niște străini. Ai oportunitatea de a cunoaște oameni noi, dar și de a beneficia de expertiza lor pentru a profita din plin de experiența ta într-un oraș nou, dar și pentru a obține cele mai bune prețuri pentru mâncare sau cumpărături. Există însă și variante pentru tururi – Vayable, drumuri gratis cu mașina – BlaBlaCar, ori pentru experiențe culinare – EatWith.
Sunt, nu-i așa?, teme care merită aprofundate. Rămâneți pe poziții, căci voi reveni asupra lor.c94b8c77131fba6725378dc01a0aa372

Leave a Reply

Required fields are marked *.