LOMO’INSTANT, un gadget simpatic și creativ ce-ți pune pe loc fotografii în mâini

| 0 comments

DSC_4634

Cu sinceritate trebuie spus că LOMO este inspirat după un brand de factură rusească. Și nu ai spune, te-ai duce mai degrabă cu gândul la L’UOMO dupa design-ul pe care-l afișează.

Lomografia (sau scrisul cu LOMO) este o plăcere deviată din nebunia pe care a produs-o Polaroid începând cu anii ‘60 și ținând până când numele camerelor de fotografiat nu au mai început cu F de la “film”, ci cu D de la „digital”.

Pentru 2016, LOMO este un gadget simpatic, de factură juvenilă și intimă mai degrabă decât un instrument pentru fotografiere profesionistă. Imensul atu pe care îl prezintă este perspectiva simplă de a-l putea folosi și posibilitatea de a te bucura de fotografie instant, în format fizic.

portret

View this post on Instagram

#noi #friends #bffs

A post shared by Mihaela Dalar Stanca (@dalar.ro) on

 

În cutia mică de plastic zace un adevărat laborator de chimie care nu dă de bănuit. Dacă te decizi să fi un adevărat fan, te poți avânta pentru achiziționarea unui kit cu ajutorul căruia îți poți construi singur aparatul. Poate fi folosit de absolut oricine. Nu îți trebuie cunoștințe, ci numai răbdarea de a citi indicațiile din manual.

fisheye

lomo-instant-camera-sample-04

În general, LOMO dă rezultate bune în cadrul luminii naturale; deja de la căderea serii fotografiile pierd în luminozitate la marginea lentilei. Ceea ce se rezolvă astăzi în digital cu ajutorul formatului RAW. Mai trebuie ținut seama de faptul că încadrarea scenei care reprezintă subiectul fotografiei va ieși în fotografie mai apropiat, deci se vor pierde marginile. Asta înseamnă că vizorul nu este reglat în conformitate cu lentila și că, automat, nu vezi subiectul prin lentilă.

close-up

lomo-instant-camera-sample-04 (1)

Aparatul vine în pachet cu trei obiective: pentru portret, fisheye și close-up. Cardurile folosite pentru fotografie se cumpără separat și vin în pachete de 10 sau 20 bucăți. Este ideal pentru petreceri conferind culoare atmosferei.

Îl găsești de cumpărat pentru tine sau pentru a-l oferi cadou la Cărturești – Carusel sau la F64.

Leave a Reply

Required fields are marked *.