La „Femei pe Mătăsari” și legătura dintre un 4X4, un polițist și două cafele

| 0 comments

femei pe matasari

Târgul de weekendul acesta a plecat promiţător prin însuşi titlul pe care l-a purtat. Cel mai la îndemână îmi este să cred că cei care i-au dat numele s-au gândit strict la perioada romantică a prostituatelor din Bucureşti şi l-au asimilat (pe el, numele) într-o conjunctură tangentă cu un eveniment dedicat femeilor, desfăşurat pe strada Mătăsari. Cam la limită aş risca să spun, în imediata apropiere a faptului că orice paralelă aduce cu sine atât deosebiri, cât mai ales asemănări venind de cele mai multe ori din inconştient. Şi cum contextul comun era Mătăsari, mai departe calculaţi dumneavoastră.

Volens-nolens, târgul cu pricina a reuşit să trezească sentimentul de mare. Mare în sensul de Vama Veche un pic selectă. Pantofi, haine, espadrile, ochelari de soare, codiţe, inele, piele, lemn, pălării, replici ironic-amuzante, încropeli, artă, mâncare, băutură, rulote, planşe de surf, imaginație, toate amalgamate ca într-un Cirque du Soleil unde toată lumea se focusa din răsputeri pe un singur lucru: identificarea personalităţii feminine.

This slideshow requires JavaScript.

Am reuşit să surprindem câteva cadre drăguţe, însă povestea de final a fost un popas reuşit de bună dispoziţie. Iată povestea:

În capătul străzii Mătăsari (care dă în Matei Voievod), ne-am oprit pentru o cafea cu nutella. Stând în rând, începe să se întâmple prima parte. Un 4×4 opreşte întreaga circulaţie de pe Matei Basarab, fix în dreptul străzii noastre. De la geamul lăsat, o femeie îl roagă pe poliţistul local să parcheze în locul maşinii lui pentru numai câteva minute, pentru a descarca marfă şi a pleca. Poliţistul acceptă, mută maşină un pic lateral şi începe să-i dea directive despre cum să parcheze noul venit. 4×4 este fără servo, prin urmare aşteptarea celor din trafic se prelungeşte. În cele din urmă o parchează. Coboară din maşină, iar poliţistul îi spune colegei lui, cu un ton pe care noi românii îl identificăm imediat, din experienţă:

Colega, mă duc să-mi iau şi eu o cafea!

DSC_7001

Şoferiţa, fie nu remarcă tonul, fie îl ignoră, cert este că trece pe lângă poliţist şi îşi vede de ale sale, amestecându-se printre participanţii de pe Mătăsari. Poliţistul rămâne uşor indiferent şi se aşază la coada de la Animo Caffe, chiar în spatele Andrei, care nu observase scena. La tejgheaua rulotei, doi tineri mixează de zor ingrediente care mai de care.

  • A, cât de tare arată şi frappe-ul ăla!, se pomeneşte Andra că-i spune unuia dintre ei.
  • Este, este!, zice el. Să gustaţi din el să vedeţi!
  • Mulțumesc, dar nu, mi se prepară cea cu nutella!
  • Gustaţi, serios, este din partea casei asta!

Pe principiul „nu e pentru cine se, ci pentru cine se”, am plecat cu două cafele în loc de una. Ce s-a mai întâmplat cu poliţistul local, ei bine, asta nu mai ştim. În orice caz, vine vara, vin lucrurile colorate, vine buna dispoziţie estivală. Să începeți săptămâna cu bine!

Leave a Reply

Required fields are marked *.