Inspirație la vederea materialelor. Mathilde: “Sunt înnebunită după fâș”

| 0 comments

2-w1200-h1200

Un magazin „Mathilde” este și în București din luna aprilie, după cum v-am anunțat aici.

„Mathilde” este pentru multe femei, dar cu siguranţă nu toate se regăsesc în stilul ţinutelor propuse de brand. Sunt haine simple, dar în același timp distinse, lejere și cu o personalitate care nu va fi ușor trecută cu vederea, potrivite indiferent de talie sau greutate şi cu un iz vintage.

Vă voi prezenta în trei articole povestea „Mathilde”, spusă chiar de creatoarea brandului, alături de fotografiile cu cele mai noi ținute în care am pozat.

Interviu cu designerul Mathilde – partea a doua

Știu că ai o sursă un pic altfel de inspirație față de  alți designeri…

Într-adevăr, mă las inspirată de materiale când creez linia hainelor Mathilde. Nu fac niciodată colecții pe hârtie înainte, pentru ca mai apoi să mă lovesc de partea de materiale, să nu le găsesc. Îmi achiziționez țesăturile înainte de a mă gândi ce colecție fac, după care încep să croiesc. Modalitatea asta diferită de a crea implică și căutări foarte lungi, pentru că se întâmplă ca unele materiale să le găsesc într-o țară, iar alte texturi să le descopăr într-o altă țară.

Atunci când merg în căutarea materialelor aleg doar ce-mi place și țin cont în principal de culori.3-w1200-h12005-w1200-h1200Mathilde, la vederea cărui material afișezi un zâmbet larg pe chip?

Când văd fâș, cu siguranță! Îmi plac rochiile din fâș pentru că te poți juca cu materialul așa cum vrei, sunt foarte casual și poți să aplici tot felul de accesorii pe ele. Sunt înnebunită după fâș în culori foarte luminoase, cu sidefuri interesante, care arată foarte bine.

În altă ordine de idei, dintre materiale nu-mi plac mătăsurile pretențioase, nu mă văd făcând rochii vaporoase de seară. Folosesc și eu mătăsurile, bineînțeles, dar nu frecvent pentru că nu mi se par expresive, iar când folosești mătase nu poți fi foarte creativ, nu te poți juca foarte mult cu linia cusăturilor.

Îmi place foarte mult să încarc cu detalii hainele pe care le fac, să le dau viață, să vorbească de la sine. Mi-am propus ca hainele Mathilde să fie recunoscute de la distanță de femei.4-w1200-h1200La cât timp creezi modele, colecții noi?

La Mathilde nu mai mergem după principiul de a lansa colecții pentru fiecare sezon și am făcut alt pas, venim în întâmpinarea clientelor cu foarte multe modele pe săptămână, îmbogățind oferta din magazine cu 3-4 modele noi, de două ori într-o săptămână. Clientele fidele știu asta.

Modele de haine din magazine se găsesc în cel mult o serie completă (de la mărimea 34 la 44). În schimb, clientele pot comanda un produs pe care nu-l mai găsesc în magazin.1-w1200-h1200

6-w1200-h1200

7-w1200-h1200fotografiile au fost realizate în magazinul Mathilde din București
Am purtat:
Rochie din fâș “Mathilde”
Sandale “Musette Outlet”
Plic din piele cu aplicații metalice “Tom Florian“

Hair: Cristina Grama “Fason Salon’
Make-up: Oana Emilia Make-up
Photography: Laura Caraculacu Photography

Leave a Reply

Required fields are marked *.