Foame de reduceri, promoţii, soldări

| 7 Comments

Am luat la pas ieri mall-ul AFI Palace Cotroceni pentru a vedea ce magazine au dat start-ul promoţiilor. Sezonul oficial al reducerilor începe pe 15 ianuarie şi durează până la 15 aprilie, timp avem :).20130109_133126În aproape toate vitrinele magazinelor se găsesc anunţuri de culoare stridentă care ne semnalează că au început promoţiile, micşorarea preţurilor fiind demarată încă de la programul Black Friday şi continuând cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.20130109_133255

În câteva zile însă, adevăratele reduceri de preţuri vor fi afişate pe etichetele produselor.

Unde sunt promoţii 

Promoţiile actuale la articolele din magazine ajung şi până la 70% dar, potrivit legii, micşorarea preţurilor poate ajunge şi până la 90%.

Preţurile au fost diminuate şi la mărcile grupului “Inditex” (adică la brandurile Zara, Pull&Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho, Zara Home etc.) şi la produsele brandului H&M.20130109_133048

La produsele brandului Zara au fost aplicate scăderi de preţuri la câteva dintre produsele prezente în magazine, urmând ca, începând cu 15 ianuarie, la majoritatea produselor din colecţia actuală să fie micşorate preţurile.20130109_134105
Pantofii şi accesoriile brandului Musette au reduceri între 30% şi 50%, până la sfârşitul lunii februarie. 20130109_134143Şi în magazinele Stefanel promoţiile se vor încheia la sfârşitul lui februarie sau mai devreme, în funcţie de stocul disponibil.
Nissa prezintă în perioada 1-31 ianuarie scăderi de preţuri cu până la 70 de procente iar la produsele Meli Melo preţurile micşorate durează până la aceeaşi dată. În magazinele Humanic, articolele au preţurile reduse cu până la 50%, până la sfârşitul acestei luni.20130109_134158
Cu până la 70% au ales cei de la Koton să-şi reducă preţurile produselor iar până la acelaşi procent reduc produsele cosmeticele şi magazinele Sephora.
La Marks&Spencer articolele sunt la jumătate de preţ.

Cum procedez eu
Să fac shopping în perioada reducerilor este una dintre cele mai plăcute activităţi pentru mine, şi nu pentru că îmi place să stau ore în şir prin magazine sau pentru că mi-ar plăcea să caut printre hainele răvăşite de doamnele care au vizitat deja magazinul, ci pentru că sesiunile de cumpărături din perioada reducerilor îmi aduc un sentiment de satisfacţie tip fashion – cumpăr mai mult cu aceiaşi bani (deci plec cu mai multe chestii faine acasă) şi e momentul în care îmi pot achiziţiona un articol pe care nu mi-l permiteam la preţul lui întreg.
Când sunt reduceri prefer să intru doar în magazinele în care ştiu că găsesc îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii sau cosmetice care îmi plac.20130109_135653
Ce vă sfătuiesc pe voi
– Găsiţi-vă timp să mergeţi la cumpărături la debutul sezonului de reduceri, aveţi mai multe şanse de a găsi mărimea şi culoarea potrivită, iar stocul produselor vânate să nu fie epuizat.
– Evitaţi produsele care au fost un must-have al sezonului trecut, e foarte probabil să nu le mai purtaţi pentru că s-au demodat şi altele le vor lua locul în sezonul următor.
– Achiziţionaţi lucruri clasice, piese-cheie într-o garderobă.
– Cumpăraţi un produs numai dacă preţul vi se pare unul avantajos, care să MERITE.
– Încercaţi să nu faceţi compromisuri (să cumpăraţi îmbrăcăminte sau încălţăminte care nu este măsura voastră) doar de dragul preţului sau pentru că un produs vă place foarte tare.
– Axaţi-vă pe accesorii de tot felul (mănuşi, curele etc.).
– Verificaţi produsele să nu aibă defecte.20130109_134327

                                             Să faceţi cumpărături practice!20130109_13405520130109_134205

 

 

 

 

P.S: Una dintre cititoarele blogului mi-a cerut câteva sfaturi înainte de a merge la cumpărături şi apoi mi-a trimis o fotografie cu ce şi-a achiziţionat. Dacă vă place ideea, îmi puteţi trimite mail-uri cu produsele cumpărate de voi în aceste zile, le voi publica şi vom discuta pe seama lor, să vedem dacă decidem împreună dacă produsul tău este o „afacere” bună. Ne-am putea inspira împreună şi am putea învăţa una de la cealaltă.

Adresa mea de e-mail: [email protected]

7 Comments

 1. Eu eram curioasa cat sunt la Musette gentile clasice, acum cu reducerea. Anyway, poate mai ajungi.
  Foarte practice sfaturile. Si eu le urmez cu sfintenie si nu-mi pare rau de nimic din ceea ce achizitionez, nici la reduceri, nici in afara lor.
  Nu ne arati si ce ti-ai achizitionat tu?
  Btw, check Asos online. S-ar putea sa gasesti cate ceva, au reduceri de pana la 70%&transort gratuit.

  • Când aflu despre genţi, îţi scriu.
   Mulţumesc pentru aprecieri; nici eu nu regret niciodată ce cumpăr, e imposibil să nu-mi placă un produs pe care l-am “scanat” minute bune 🙂 Geanta croşetată pe care mi-am cumpărat-o eu o vezi pe pagina de Facebook, dar veţi vedea fotografii şi pe blog.
   Mersi pentru pontul cu Asos 😉

 2. Ah, nu stiam ca au extins si la Sephora reducerile…
  Oricum, degeaba. Nu cred sa ajung curand.

 3. :* multumim pr sfaturi :****

 4. Pingback: Reduceri de peste 70% în magazinele din AFI Palace Cotroceni « MDesign

Leave a Reply

Required fields are marked *.