Captain America: Civil War. Eu atât vă spun, nu-l ratați!

| 0 comments

13173983_1206517822714927_1118749358664867514_n

Distribuită de Forum Film, ”Captain America: Civil War”, cea mai nouă producție Marvel a intrat din 6 mai în cinematografe, fiind proiectată în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

Eu am trecut-o deja în palmares și, din postura de simplu iubitor de film, vă recomand să faceți și voi același lucru. Așa spun, de altfel, din ceea ce am citit, și criticii, iar faptul că pelicula are un rating de 8.5 pe IMDb și un procentaj de 92% în TomatoMeter pot să reprezinte argumente suplimentare.

This slideshow requires JavaScript.

Înainte de a vă spune cu ce-am rămas după ce-am returnat ochelarii 3D la ieşirea din IMAX, să vă spun câte ceva despre intrigă. Pe scurt – căci nu-i deloc politicos să recomanzi un film și-apoi să-l povestești, răpind omului plăcerea de a descoperi singur detaliile poveștii.

Dincolo de prietenie, începe lupta

Așadar, după ce un alt episod de salvare în care sunt implicaţi Răzbunătorii are drept rezultate daune colaterale (mai exact pierderi de vieţi ale unor oameni nevinovaţi), presiunea politică este în creştere, pentru a instaura un sistem de responsabilizare, propus de ONU, menit să reglementeze activitatea echipei. Acesta produce o fractură între Răzbunători, care are drept rezultat împărţirea în două tabere – una condusă de Steve Rogers şi de dorinţa sa ca eroii să rămână liberi, pentru a putea apăra umanitatea fără amestecul politicului, iar cealaltă, condusă de Tony Stark, cel care susţine ideea ca echipa să fie supervizată. Se generează astfel premisele unui război intern ale cărui detalii și a cărei finalitate o veți descoperi pe parcursul a zeci de minute în care veți sta cu sufletul la gură.

Avem de-a face, ca la fiecare întâlnire cu supereroii Marvel, cu faze de pomină și haz. În plus, nu putea lipsi un puști, iar Peter Parker/Spiderman intră în scenă după una dintre cele mai reușite scene care are drept subiect recrutarea, pentru ca apoi să fie, evident, protagonistul scenei de luptă centrale. Nu lipsește nici doza de romance, chiar dacă nu apare Pepper, spre liniștea celor care suspină după Robert Downey Jr., chimia dintre un el și o ea regăsindu-se în interacțiunea dintre Wanda și Vision.

Puțin romance

Ah, cum să uit, avem parte și de un moment în care Captain America o sărută pe Sharon Carter (Emily VanCamp), care le-a pus pe jar pe cele două simpatice puștoaice (la vreo 10-12 anișori) care, aflate în apropiere, mi-au deslușit, de-a lungul filmului, secretele tuturor supereroilor. ”Of, e al meu!”, a suspinat cea dintâi. ”Ba e al meu!”, i-a replicat surioara, semn că în clubul ”Crush for Captain America” avem parte de o constantă infuzie de prospețime.

Evident, avem și scene de luptă, bune (însă nu memorabile), gadget-uri, precum Falconul în miniatură, și putem nota și apariția unuia dintre supercarurile momentului, noul Audi R8. Este adevărat, după ce am văzut că apariția sa a fost promovată de către constructor, mă așteptam să nu aibă doar o apariție secvențială. Însă, chiar și așa, imaginea sa a fost suficient de bine întipărită subliminal, mai ales că, cromatic vorbind, era strâns legat de ambianța din biroul lui Tony Stark, iar legătura cu Iron Man va contribui, alături de spotul de la ediția din acest an a Super Bowl, la succesul de piață al mașinii.

Concluzionând, mi-a plăcut, mi se pare un film reușit, peste “Age of Ultron”, și sunt sigur că va avea succes. Abia aștept să aud și părerile voastre!

Aruncă un ochi și la trailer-ul oficial:

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.