Alter Ego

| 0 comments

1

Deschide întâi youtube și dă-i play piesei ăsteia. Las-o pe fundal și poți continua lectura.

Alter Ego (din latină alt eu) reprezintă o persoană asemănătoare cu o alta într-o măsură atât de mare, încât cele două pot fi confundate sau se pot substitui reciproc. Astfel de persoane sunt foarte apropiate, fie prieteni, fie membri ai aceleiași familii.

Termenul este folosit în analiza literară pentru a descrie personajele identice din punct de vedere psihologic.

Te așteptai să fie un articol cu 5, 10 sau 15 trucuri despre frumusețe? Nu mi-am propus nimic când am început să tastez, dar încerc, tot timpul, să caut un colț nevăzut, unde nu s-a uitat nimeni. Sunt mulți oameni ca mine și mă bucur tare când îi întâlnesc.

Tu ai simțit vreodată că întâlnești o altă variantă a ta? Poate într-un prichindel, poate într-o persoană de sex opus sau poate, pur și simplu, într-o prietenă. Nu e interesant sentimentul? Când îți împrăștii ideile și gândurile într-o discuție cu cineva care este o variantă a ta cu alt chip, parcă te simți înțeles.

Aș merge mai departe cu înțelesul lui alter ego, cu riscul de a greși. Un alt tu poți să-ți propui să fii, un alt tu poate ți-ai dorit întotdeauna să trăiască sub pielea ta. Pentru cineva ca mine, o tunsoare îndrăzneață poate însemna o altă eu. Și nu cred că facem astfel de schimbări – într-o societate ca asta, care ne critică fiecare mișcare – doar de dragul de a ne opune. Eu cred că o facem pentru noi, eu cred că încercăm tot feluri de trucuri pentru a ne descoperi sau pentru a ne transforma în ceea ce ne dorim să fim.

Dacă am fost abstractă, accept critici, dacă nu, o să primesc like-uri, share-uri sau mesaje de la oameni care simt ca mine.

Fă-ți curaj și timp să te descoperi, o să-ți mulțumești.

 

AlterEgo project featured in Whisper Magazine2

3
4

Leave a Reply

Required fields are marked *.